جراحی ثانویه بینی و جراحی ترمیمی

۶ شهریور ۱۳۹۵
عمل بینی admin
جراحی ثانویه بینی و جراحی ترمیمی

جراحی ترمیمی بینی

جراحی ثانویه بینی و جراحی ترمیمی یک جراحی اصلاحی برای بینی است که به منظور تغییر و اصلاح ظاهر و کاربرد یک بینی که در گذشته جراحی شده است استفاده می شود.جراحی ترمیمی یک بخش تخصصی در زمینه ی جراحی پلاستیک محسوب می شود.

مشکلات متداولی که نیاز به جراحی ترمیمی خواهد داشت

  •  انسداد راه هوایی بینی
  •  افتادگی غضروف یا استخوان بینی
  •  مصنوعی بودن ظاهر بینی
  •  افتادگی دریچه ی داخلی و خارجی بینی
  •  عدم تقارن
  •  برداشتن بیش از حد یا ناکافی قوز بینی
  •  شکل دادن ناقص (تغییرات زیبایی کافی نبوده است)
  •  نوک بینی تیز شده یا پهن
  •  نوک بینی بیش از حد تنگ (بینی پینوکیو)
  • اسکار های بیش از حد بینی در داخل و خارج (بافت اسکار ضخیم)

تغییرات لازم برای جراحی ترمیمی هم می تواند از طریق “روش بسته” و هم از طریق “روش باز” انجام شود .معمولا اگر تغییرات ساختاری زیادی نیاز باشد روش باز پیشنهاد می شود .اصلاحات جزیی را می توان از طریق روش بسته انجام داد.جراحی بسته برای زمانی است که فقط برش داخلی برای دسترسی به ساختار بینی زده می شود.در جراحی بینی به روش باز برش هایی بین دو سوراخ بینی (کلوملا) زده می شود تا بتوان پوست بینی را بالا برد و تجسم مستقیم تری از ساختاری که قرار است تغییر داده شود داشت.تصمیم در مورد اینکه برای جراحی ترمیمی از روش باز استفاده شود یا روش بسته ،بر عهده ی خود جراح می باشد .هر کدام از این دو روش نقاط ضعف و قوت خود را خواهد داشت.
در جراحی ترمیمی معمولا برای بهبود ظاهر و عملکرد بینی پیوند غضروف (بخشی از غضروف سپتوم ،گوش یا دنده) نیز انجام می شود.

چرا جراحی ترمیمی مشکل تر از جراحی اولیه است ؟

در بعضی مواقع ،مشکلاتی که از جراحی اولیه ایجاد شده است کوچک هستند و به سادگی قابل اصلاح می باشند اما مشکلات بزرگتر به تخصص و مهارت بیشتری نسبت به جراحی اولیه نیاز دارد زیرا آناتومی اولیه دست نخورده و پوست روی آن صاف است اما پس از جراحی یک قسمت از پوست بینی با اسکار(جای زخم) پر می شود و همین باعث می شود که تغییر دادن موقعیت غضروف و استخوان باقی مانده مشکل شود.

چه زمانی می توان برای جراحی ترمیمی اقدام کرد؟

جراحی ترمیمی باید ۹ ماه یا یکسال بعد از جراحی اول انجام شود تا بافت بینی نرم شود و عمل بخوبی انجام شود . در هر صورت عمل ثانویه باید توسط جراح با تجربه انجام شود. پر واضح است که این نوع عمل نیاز به دقت ٬ وقت زیادتر و مهارت کافی دارد و گاهی نیاز به استفاده از گرافت غضروفی می باشد .

ملاحظات جراحی ترمیمی

تصمیم گرفتن برای جراحی ترمیمی باید به آرامی و با تعقل صورت بگیرد .جراحی ترمیمی ممکن است بسیار پیچیده تر از جراحی اولیه باشد و به جراحی نیاز داشته باشد که درک خوبی از ساختار بینی و تکنیک های جراحی دارد .همچنین زمان جراحی ترمیمی ممکن است طولانی تر باشد و به هزینه ی بیشتری نیاز داشته باشد.
بعضی از افراد برای جراحی ترمیمی به جراح اولیه ی خود مراجعه می کنند و بعضی از افراد به دنبال یک جراح جدید می گردند که در جراحی ترمیمی تخصص داشته باشد .این تصمیم به میزان تخصص جراح و تفاهم شما با او بستگی دارد.بهتر است به جراحی مراجعه کنید که متوجه شود مشکل از کجا به وجود آمده و چگونه باید آن را برطرف کرد(که می تواند همان جراح اولیه باشد یا جراح جدید باشد).
مهم ترین قدم برای یک جراحی ترمیمی موفق یک گفتگوی باز و صادقانه با جراح درباره ی انتظارات و اهدافتان می باشد.در حالت ایده آل ،شما باید قبل از جراحی اولیه یک گفتگوی صادقانه و کامل با جراحتان داشته باشید تا نیاز به جراحی ترمیمی را به حداقل برساند اما در هر صورت مواقعی وجود دارد که به جراحی ترمیمی نیاز است.اگر شما نیاز به جراحی ترمیمی دارید ابتدا باید دقیقا توضیح دهید که چرا از جراحی اولیه ی خود ناراضی هستید .
در طول جلسه ی مشاوره برای جراحی ترمیمی،جراح شما پوست ، قدرت غضروف ،ساختار استخوان و هچنین غضروف باقی مانده را بررسی می کند زیرا اکثر مواقع پیوند غضروف (گرافت غضروف) نیاز است .گرافت ها می تواند ظاهر بهتری به بینی شما بدهد و راه هوایی بینی را پشتیبانی کند –دو دلیلی که برای جراحی ترمیمی مراجعه می کنند .

فرآیند جراحی ترمیمی

نحوه ی جراحی ترمیمی برای افراد مختلف متفاوت است .مشکل می تواند در هر قسمت از بینی اتفاق افتاده باشد از جمله : یک سوم بالای بینی ، یک سوم میانی بینی یا نوک بینی.
جراحی ترمیمی می تواند با بیهوشی موضعی یا بیهوشی کلی انجام شود .این جراحی ممکن است به زمان بیشتری نسبت به جراحی اولیه نیاز داشته باشد  .
در جراحی ترمیمی هدف بازگرداندن ظاهر و کاربرد بینی است .در بعضی موارد یک جراحی ممکن است برای بازسازی تقارن نیاز به اضافه کردن یا برداشتن غضروف داشته باشد.اگر بیمار به اضافه کردن غضروف نیاز داشته باشد این غضروف می تواند از سپتوم بینی ،گوش و یا دنده ها تامین شود .در اغلب موارد جراحی ترمیمی شامل اضافه کردن غضروف برای باز کردن مسیر جریان هوا ، بهبود ظاهر بینی و تناسب آن می شود .
برشی که برای جراحی ترمیمی ایجاد می شود می تواند درون بینی باشد , اما بعضی از جراحان ترجیح می دهند که از روش باز استفاده کنند چون دید بهتر و دسترسی بهتری برای عمل های پیچیده به آنها می دهد.
جراحی پیدا کنید که بتواند نحوه ی عمل را به خوبی برای شما توضیح دهد و شما بتوانید به او اعتماد کنید .انتخاب جراح فقط به این دلیل که او از روشی که شما می خواهید برایتان جراحی می کند صحیح نیست .
جراحی ترمیمی یک جراحی منحصر به فرد است و نمی تواند برای همه افراد یک شکل انجام شود.


برچسب ها